Проведе се годишната среща на CISV България

новини
Date: 2016-01-20 00:00

В началото на месец януари се проведе среща на всички настоящи и бъдещи членове на неправителствената организация CISV. Близо 50 души от всякаква възраст взеха участие в събитието на ул. Шести септември №7, където научиха подробности за локалните и международни програми през предстоящата календарна година.

 

Присъстващите настоящи членове и желаещите да се присъединят бяха разделени в три възрастови групи, където в уъркшопи и специален семинар научиха повече за идеите на CISV както през тази година, така и за ценностите, зад които организацията застава.

 

На най-малките беше внимателно обяснено на лесно разбираем език какво е „устойчиво развитие“, а насреща те трябваше да демонстрират с примери за устойчиво развитие в тяхното ежедневие.
Втората група, в която участие взеха тийнейджъри, изготвиха своеобразен манифест, с който приеха устойчивото развитие като основна лична мисия през 2016-та година. Възрастните участници пък участваха в семинарна част, в която темите бяха локалните и международните програми, в които CISV участва, както и ползите от активно членство в организацията. Най-големите също така по групи дискутираха различни местни проблеми, причините за тяхното явление и опции за преодоляването им.

 

На срещата също така организаторите съобщиха крайната дата, по която членове могат да кандидатстват за международните програми на CISV. Срокът е 22 януари /петък/, като за все още нечленуващи, се изисква единствено да станат членове на CISV и да попълнят формуляр, който ще получат след запитване на This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 

CISV е благотворителна, независима неправителствена организация с идеална цел, работеща в сферите образование за мир, междукултурно приятелство и изграждане на глобално активно гражданско общество.

 

CISV България е пълноправна Национална асоциация на CISV International, която от своя страна представлява глобална общност от отдадени доброволци, създаващи възможности за хора от всички възрасти да се обогатят от културното разнообразие чрез набор от образователни програми. Организацията е създадена върху вярата, че мир може да се постигне чрез приятелство, а истинската промяна може да бъде постигната като се започне от децата.

 

 

Powered by iCagenda