CISV Bulgaria обявява място за момиче на 12 или 13 години в програмата Interchange 2017

новини
Date: 2016-03-10 00:00

Hei! Hvordan går det? Kommer du fra Europa?
Здравей. Благодаря, добре съм и идвам от България.

Уважаеми родители,

Ако сте родители на момиче на възраст 12 или 13 години и търсите възможност за личностно развитие на вашето дете и в същото време незабравимо преживяване през лятото, проверете програмата на CISV Bulgaria – Interchange.

Какво представлява CISV?
Основана през 1950 г. в Синсинати, САЩ, днес CISV е неправителствена организация с над 70 страни членки. Дейността на организацията е насочена към обучение на деца и младежи, като основните образователни принципи са толерантност, граждански права, устойчиво развитие и мирно разрешаване на конфликти.

Какво представлява Interchange ?Какво представлява Interchange?
Това е CISV програма, основен принцип в която е опознаване на културата на друга държава. По време на програмата децата от делегациите на две държави–партньори си гостуват като се настаняват в семействата си, т.нар. host families.
В първата фаза на програмата едно дете от делегация гостува на друго в неговия дом, а в следващата фаза на програмата – гостувалото вече дете е домакин на детето от делегацията на държавата-партньор, при което е било.
Програмата за тази година ще се проведе през целия месец юли.
Делегацията се състои от три момчета и три момичета на възраст 12-13 години. (За момчета няма свободни места). Партниращата страна за 2017 г. е Норвегия. Мястото, където делегацията от България ще гостува - Sunnhordland chapter, остров Stord.

Допълнителна информация:

Формирането на делегация за програмата има няколко етапа:

  1. Заявка за участие в програмата от страна на семейството;Формуляр за заявяване на интерес към участие в международна програма тук: https://goo.gl/forms/wm8Nlb5c8zpz2iCl1
  2. Семейството трябва да стане член на CISV Bulgaria;
  3. Посещение на дома на кандидата от Interchange Comitee;
  4. Разговор със семейството и разясняване на основните принципи на програмата, правила на подбор, процес на избор на участници, степен на ангажираност в програмата на децата и родителите, повече за програмата за 2017 година;
  5. Попълване на въпросници с информация за интереси, хоби, предпочитания на кандидата за участие в програмата и семейството му
  6. Напасване на профилите на децата и семействата им, т.нар. matching process, по график на програмата, следва да се случи до края на месец април.
  7. Едно от изискванията към кандидатите делегати е да са на възраст 12 или 13 години към юли 2017 г.
  8. Официалния език на програмата е английски, но децата със сигурност ще научат и някои изрази на езика на страната домакин.


При интерес към програмата, пишете ни за повече информация на This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или направо попълнете апликационния формуляр посочено по-горе. Срокът за да заявите интерес към програмата е до 12 Април 2017 г.
Повече за организацията можете да прочете на www.cisv.bg. И на http://www.cisv.org/cisv-programmes/interchange/

 

 

Powered by iCagenda