Mosaic Project: Anti-Bullying campaign 2015

новини
Date: 2015-02-26 00:00

В началото на 2014 година CISV Bulgaria в партньорство с BRITANICA започнаха обща кампания, насочена срещу тормоза в училищната среда – в класната стая и извън нея. Целта е с кратки дискусии и забавни и образователни игри в края на всеки час по английски език учениците да се запознаят с темата bullying и какви са последиците от тормоза между учениците в училище.

Мотото на кампанията е Anti-bullying campaign: Creating caring and safe learning environment. Кампанията беше разпределена в четири последователни седмици, като проучванията по темата бяха както в клас, чрез дискусии, така и в къщи чрез кратки задания за проучване по даден въпрос.

През четирите седмици всички участници, освен, че научиха много за начините да се справят или намесят в ситуация на тормоз, проведоха и множество дискусии. Имаха време да помислят как самите могат да се променят и да бъдат в помощ на жертва на тормоз. Проектът завърши със семинар за родителите на всички участващи. На срещата родителите на децата и тийнейджърите взели участие в кампанията имаха възможност, освен да вземат активно участие и позиция в игрите и дискусиите, също така и да чуят разкази, които бяха споделени от самите деца.

През 2015 година CISV Bulgaria продължава кампанията, като през следващата година нашият план е да фокусираме проекта в държавни училища, което да предаде още по-голяма сила на нашето послание за мир и толерантност в училище и извън него. Темата на нашият проект през тази година е  „Промени и не обвинявай  (Reform, don't blame) ние искаме да променим начинът на мислене и действие на всеки, който е участник или свидетел в ситуация на тормоз. Ще покажем, че всяко действие има влияние и приятелството и толерантността са важни в ежедневието на всеки един от нас.

Ето и повече информация за програмите на CISV Bulgaria тук.

 

 

 

 

Powered by iCagenda